cartoons

cartoons

maanantai 18. marraskuuta 2013

KAMALA LUONTO

KAMALA LUONTO

Kirjoittanut  Jarkko Vehniäinen
Kustantaja  Zum Teufel
Julkaisuvuosi  2010

Kamala luonto- sarjakuvan voisi alalajina luokitella komediaan.

Kamala luonto esittelee metsäneläinten mustaa eli inhimillistä puolta. Ilves ja Kärppä tarkkailevat villiä luontoa ja maatilaelämää hyvin koomisesta näkökulmasta. Stripeissä toistuvat jatkuvasti eläinten omat näkemykset maailman menosta. Niin sanotusti stripit eivät liity toisiinsa vaan jokaisella sivulla on oma tarinansa.

Sarjakuvan päähenkilöinä toimivat Ilves ja Kärppä. Kummatkin hahmot ovat luonteeltaan hyvin kieroutuneita humoristeja, jotka jatkuvasti piikittelevät toisiaan vitseillä. Ilves ja kärppä ovat kaveruussuhteessa ja varsin hyvässä sellaisessa.
Sarjakuva strippien miljöinä toimivat metsä ja maatila. Päähenkilöt istuskelevat usein puunjuurella juttelemassa taikka ovat kävelylenkillä ihmettelemässä maailman menoa. Sarjakuvassa ei oikein ole elottomia tekijöitä vaan kaikki luonnossa on elävää.

Päähenkilöiden elämäntavat ovat erittäin huolettomat. Ilves ja Kärppä vain oleskelevat ja vitsailevat.

Albumin piirrostekniikka on erittäin yksinkertainen. Sarjakuvat ovat mustavalkoisia ja yhdellä sivulla on vain muutama ikkuna. Kuvat ovat erittäin selkeitä ja kuvakulmat jokaisessa ruudussa ovat melkein aina samanlaisia. Piirtämisessä on enemmänki keskitytty päähenkilöihin kuin taustaan.

Lukutaidoton ei ymmärtäisi Kamala luonto- sarjakuvaa, sillä ilman tekstejä sarjakuvien vitsit jäävät ymmärtämättä. Enemmänkin teksti selittää kuvaa kuin kuva tekstiä. Tekstit viittaavat aina kuvan tapahtumiin.

Päädyin tähän sarjakuvaan, sillä se on minusta hauskin tällä hetkellä markkinoilta löytyvä sarjakuvasarja. Omistin jo yhen albumin ennestään, joten sen hankkiminen ei ollut vaikeaa.

Tuulia Korhonen 13C

2 kommenttia:

 1. Pidin sarjakuvablogistasi, koska olit kirjoittanut tärkeimmät asiat sarjakuvasta ja blogisi oli hyvin selkeä. Sain hyvin mielikuvan siitä millainen lukemasi sarjakuva oli. Ainoa pikkujuttu, jonka olisin lisännyt oli lähteet.

  -Tuukka

  VastaaPoista
 2. Sarjakuvien lajityyppinimityksiin ei kuulu komedia, vaan yleisesti puhutaan joko koomisista sarjakuvista tai humoristisista sarjakuvista. Juuri tuota sarjan huumoria kannattaisi esitellä muutaman esimerkkitapauksen avulla ja sen alalaji kannattaisi määritellä.

  Kuittaat osa-alueet aika niukalla kommentoinnilla. Syvennä käsittelyä vielä.

  Tee lähdetiedoista kunnon kappale, älä pelkästään luettele. Kerro tekijästä tarkemmin.

  VastaaPoista